Atletico Madrid
Stadion

Atletico Madrid Stadion, het Vicente Calderon ligt op een gunstige plek, net buiten het stadscentrum in het zuiden. Het stadion is gemakkelijk te bereiken per Metro (Eng) of Bus (Eng) en omdat het zo dicht bij het centrum ligt kunt u zelfs met een taxi (Eng) komen.

Atletico Madrid Stadion Adres:

  • Paseo Virgen del Puerto 67
Capaciteit van het stadion:

  • 57.000 zitplaatsen
Metro:

  • Halte Piramides

Het Atletico Madrid stadion is dan misschien kleiner dan dat van hun concurrenten en stadsgenoten Real Madrid, maar het is ook moderner (gebouwd in 1966) en de kaartjes zijn goedkoper. Uiteraard is de sfeer op wedstrijddagen in het Vicente Calderon beter door zijn luidruchtige en gepassioneerde supporters!

Atletico Madrid Stadion

Het stadion bestaat uit twee lagen van open zitplaatsen rond drie zijden bedekt met een grote stand (zoals hier) met eigen huisvesting en de kleedkamers en de officiële clubfaciliteiten.

Een interessant feitje over het stadion is dat een gedeelte van de M-30 onder een gedeelte van het stadion doorgaat!

Vicente Calderon – supporters gedeelte

Atletico Madrid Stadion North Het oostelijke gedeelte van het terrein en de laagste laag stoelen is het terrein waar de door de wolgeverfde supporters van Atletico Madrid zitten om hun team toe te juichen. Ze staan bekend als de “Ultra’s” (‘de fanatiekelingen’) en zij zijn meestal degene die beginnen met zingen van liederen of het scanderen van namen.!

Hoewel ze bekend staan als een van de meest fervente groep supporters in Spanje, worden deze fans zelden met geweld geassocieerd. In de zeldzame gevallen dat ze zich toch misdragen is het gericht op het veld en niet op andere supporters. In 2004 verplaatste een speler van Real Madrid de bloemen (elke wedstrijd worden er bloemen in de noordoostelijke hoek van het veld gezet om de spelers die gedood zijn in de Spaanse Burgeroorlog te herdenken) om een corner te kunnen nemen. De “Ultra’s” pikten dit niet en bombardeerden de speler met rotzooi. De wedstrijd moest 15 minuten worden stil gelegd omdat iemand een glazen fles op het veld had gegooid.


Atletico Madrid Stadion away Fans Fans die van verder komen krijgen een plek in het bovenste gedeelte van het stadion, in het westen. Deze plaatsen zijn zelden uitverkocht, met uitzondering van wedstrijden die tegen Real Madrid gespeeld worden. Spaanse fans hebben niet de gewoonte om hun teams te volgen naar uitwedstrijden, vandaar.


Fotos!

Hotels dicht bij het Vicente Calderon


Nu u op de hoogte bent van de Atletico Madrid stadion, unt u verder lezen over het geschiedenis!

[Madrid Sport - ENG] [Madrid Gids Spanje - ENG] [Atletico Madrid Kaartjes]


All photographs used on this page are from and the property of www.stadiumguide.com. A website covering Europes major stadiums